Cât de importantă este hidratarea?

Cum te ajuta fructele in dieta?
01/22/2021
6 SFATURI MOTIVANTE pentru cei care vor să se apuce de sală!
01/22/2021

La fel cum planeta noastră este alcătuită din 71% apă, corpurile noastre sunt alcătuite din aproape 60% apă. Prin urmare, ca ființe umane, cel mai esențial lucru pentru supraviețuirea noastră pe această planetă după oxigen este apa. Având în vedere aceste fapte, este esențial să ne hidratăm și să ne refacem resursele des. În plus, atunci când faci mișcare în sala de gimnastică hidratarea este esențială pentru a profita la maximum de corpul tău în timp ce te antrenezi.

În acest articol, vorbim despre importanța hidratării și despre modul corect de hidratare în timpul exercițiului. 

De ce este importantă hidratarea în timpul exercițiului?

Fluidele sunt esențiale pentru menținerea unui corp sănătos. Apa este esențială pentru menținerea unei inimi sănătoase, a creierului, a mușchilor și pentru reglarea temperaturii corpului prin transpirație. A fi bine hidratat în timpul unui antrenament îți îmbunătățește capacitatea generală de a efectua exerciții, îmbunătățește somnul, facilitează detoxifierea și ajută la pierderea în greutate. Adesea, uităm să ne hidratăm corect în timpul antrenamentelor noastre și acest lucru duce la deshidratare.

Acest lucru poate provoca probleme grave, cum ar fi oboseala musculară, transpirații excesive datorate creșterii temperaturilor corpului și, prin urmare, supraîncălzirii și, de asemenea, o problemă a funcțiilor noastre mentale, care pot duce la probleme mai mari, cum ar fi amețeli sau leșin. 

Cum te hidratezi în timp ce faci mișcare?

Dacă sunteți îngrijorat de aportul de lichide în timpul antrenamentelor și doriți să-l țineți sub control, este vital să beți cel puțin 2-4 litri de apă înainte de a vă antrena într-un climat cald. Aceasta este o regulă generală care, desigur, poate varia în funcție de vârstă, înălțime și greutate. Oamenii care doresc să arunce kilogramele în plus ar trebui să bea mai multă apă, deoarece ajută la eliminarea toxinelor nedorite din corp. În plus, apa obișnuită este mult mai bună pentru dvs. decât băuturile sportive, apa aromată, sucurile și băuturile dulci de antrenament.

Indiferent care sunt obiectivele dvs. de slăbire, trebuie să rămâneți hidratat în timpul zilei și în timpul antrenamentelor. Deci, fără alte întrebări, rămâneți motivat, hidratat și întinerit!  

Call Now Button